Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Két szám összege 480, különbsége meg 240, lehet az egyik szám a másik szám ⅓??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szám `a`, a másik szám `b`.
I. `a+b=480`
II. `a-b=240`

Az elsőből `a=480-b`. Ezt behelyettesítve a másodikba:
`480-b-b=240`
`480-2b=240`
`2b=240`
`b=120`

Innen az `a=480-120=360`.
`color(red)(b/a)=120/360=color(red)(1/3)`
Tehát lehet az egyik szám a másik szám `1/3`-a.
-1