Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Ábrázoljuk derékszögű koordináta rendszerben az alábbi valós számok halamazán értelmezett függvényeket!
a, f(x)= 2/5x-3
b, g(x)=-4/3+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`f(x)=2/5*x-3`

Tengelymetszet: -3 (az y tengelyt metszi itt)

Meredekség: `m=2/5` , tehát öt egység jobbra haladással két egységet emelkedik a függvény

`g(x)=-4/3*x+2`

Tengelymetszet: `b=2`

Meredekség: `m=-4/3` három egység balra haladással négy egységet emelkedik (vagy három egységet jobbra és négyet csökken)

Ábra
0