Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg az egyenleteket a valós számok halmazán

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
(2x+1) a másodikon=(x+7)a másodikon-51
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(2x+1)² = (x + 7)²-51

4x² + 4x+1=x²+14x + 49-51

4x² + 4x+1=x²+14x-2

4x²+4x+1-x²-14x +2=0

3x²-10x+3=0

(másodfokú egyenlet megoldóképletébe beírod hogy: a=3 b=-10 c=3)

eredmény: x₁=1/3 x₂=3
0