Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg az egyenleteket a valós számok halmazán

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
3-5X+9X a másodikon=10-X+6X a másodikon
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3-5x+9x^2=10-x+6x^2`

Egy oldalra rendezzük (nullára)

`3x^2-4x-7=0`

Megoldóképlet:

`x_(1,2)=(4 pm root()(4^2+4*3*7))/(2*3)` = `(4 pm 10)/6`

`x_1=7/3`

`x_2=-1`

Ellenőrzés!
0