Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Lg12-lg (1-x) = lg20-lg(x+7)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lg12 - lg(1 - x) = lg20 - lg(x + 7)
lg(12 / (1 - x)) = lg(20 / (x + 7))
12 / (1 - x) = 20 / (x + 7)
12(x + 7) = 20(1 - x)
12x + 84 = 20 - 20x
32x + 84 = 20
32x = -64
x = -2
0