Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmonikus rezgés, fonálinga

Főoldal » Középiskola » Fizika
724
Az 1,5 méter hosszú fonálinga 18 teljes lengésének idejét 44,1 másodpercnek mérjük.
a) Mekkora a fonálinga lengésideje?
b) Mekkora a nehézségi gyorsulás általunk mért értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a, T = `("44,1 s")/18` = `ul("2,45 s")`.

b, `T=2*pi*root()(l/g)` `to` `g=((2pi)/T)^2*l` = `((2*3.14)/2.45)^2*1.5` = `ul("9,86 " m/s^2)`.
0