Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deltoid

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Egy deltoid hosszabbik oldala 16,8 cm, hosszabbik átlója, ami egyben szimmetriatengelye, 20,16 cm, területe 129,024 cm2. Mekkora a másik oldala, átlója, kerülete?

Fogalmam sincs hogy álljak neki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`DB=(2T)/f=(2*129,024)/(20,16)=color(red)(12,8 \ cm)`

`AE=sqrt(16,8^2-(12,8^2)/4)=color(red)(15,53 \ cm)`

`CE=20,16-15,53=color(red)(4,63 \ cm)`

`b=sqrt(EB^2+CE^2)=sqrt(6,4^2-4,63^2)=color(red)(4,42 \ cm)`

`K=2*(a+b)=2*(16,8+4,42=color(red)(42,44 \ cm)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1

Csatoltam képet.
1