Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
határidő jövőhét kedd
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

T = `((a+c)*m)/2` = `((13.5+6.5)*3.6)/2` = 36 `m^2`

V = `T*l` = `36*20` = 720 `m^3`

m = `rho*V` = `1.6*720` = 1152 t

A fordulók száma tehát `1152/8` = `ul("144")`.

2,

T = `((a+c)*m)/2` = `((20+24)*6.4)/2` = 140,8 `m^2`

V = `T*h` = `140.8*3.8` = 535,04 `m^3`

A gyerekek száma: `535.04/6` `approx` `ul("89")`.
1