Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyensúlyi helyzet (a test áll vagy egyenletesen mozog): A rá ható erők eredője nulla.

A lejtőre merőleges erők:

`F_(ny)=m*g*cosalpha`

A lejtővel párhuzamos erők:

`F_s` = `mu*cancel(m)*cancel(g)*cosalpha` = `cancel(m)*cancel(g)*sinalpha`

`mu=(sinalpha)/(cosalpha)` = `tanalpha` = `tan20` `approx` `ul("0,364")`.
0