Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
Mellékeltem a feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
414;
F=2·10⁵ N
v=54 km/h=15 m/s
P=F · v= 2·10⁵N · 15 m/s = 3000000 W = 3 MW

415;
m=16 kg
P= 50 W
V= 2,5 m/s
μ=?
F = m · g = 16 kg · 10 m/s² = 160 N
P = F · v · μ
50 W = 160 N · 2,5 m/s · μ /:20
20 = 160 N · μ /:160
0,125 = μ

417;
m = 80 kg
P = 50 W
v = 14,4 km/h = 4 m/s
F₁ =?
μ=?
P = F₁ · v ⇒ F₁ = P/v = 50 W : 4 m/s = 12,5 N
F₂ = m · g = 80 kg · 10 m/s² = 800 N
P = F₂ · v · μ
50 W = 800 N · 4 m/s · μ / : 800 N
0,0625 = 4 m/s · μ /: 4 m/s
0,015 = μ

418;
v = 54 km/h = 15 m/s
P = 12 kW = 12000 W
m = 1000 kg
F₁ = ?
μ = ?
P = F₁ · v
12000 W = F₁ · 15 m/s / : 15 m/s
800 N = F₁
F₂ = m · g = 1000 kg · 10 m/s² = 10000 N
P = F₂ · v · μ
12000 W = 10000 N · 15 m/s · μ / : 10000 N
1,2 = 15 m/s · μ / : 15 m/s
0,08 = μ

419;
m = 20 g = 0,02 kg
v₁ = 400 m/s
v₂ = 100 m/s
W =?
E₁ = 1/2 · m · v₁²
E₂ = 1/2 · m · v₂²
W = E₂ - E₁ = 1/2 · m · (v₂² - v₁²) = 0,5 · 0.02 kg · ( 100² - 400²) = 0,01 · ( -150000) = -1500 J
1