Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-Rezgések, hullámok 2. Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`L=4m` a végein rögzítve van.

Állóhullámok frekvenciája `f=15 Hz`

7 csomópont van a végrögzítésekkel együtt, tehát ez az alaphang 5. felharmonikusa. Ebbe pontosan 3 hullámhossz fér bele (csatolok képet).

a) Ezekből a hullámhossz `λ=L/3=4/3 m`.

b) A terjedési sebességet számoljuk ki a hullámhosszból és a frekvenciából: `c=λ*f=4/3*15=20 m/s`.
0