Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-Rezgések, hullámok

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az inga mozgását kétfelé kell bontani, a periódusának egyik felében `L_1=1m`, másik felében `L_2=1-0,2=0,8m` hossza van. Csatolok képet.

Ha az `L_1` inga magában mozogna, akkor a periódusideje `T_1=2π*sqrt(L_1/g)=1,98 s`. Ennek a fele, amennyit valóban ekkora hosszal tesz meg az inga `T_1/2=0,99s`.

Ha az `L_2` inga magában mozogna, akkor a periódusodeje `T_2=2π*sqrt(L_2/g)=1,78s`. Ennek a fele, amennyit valójában ekkora hosszal tesz meg au inga `T_2/2=0,89s`.

Az össz periódusidő ennek a 2-nek az összege:
`color(red)(T=T_1/2+T_2/2=1,87s)`
0