Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögek mérés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
Sziasztok, nekem csak az e feladat kéne levezetve. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`color(white)(25°18'+34°49'=25,3°+34,8°=60,12°=color()(60°,7'))`

b.)
`color(white)(275°38'+178'=275,63°+3,97°=278,6°=color()(278°,36'))`

c.)
`color(white)(127°+75°30'+13,6'=127°+75,5°+13,1°=215,6°=color()(215°,36'))`

d.)
`color(white)(130°26'-56°12'=130,43°-56,2°=74,23°=colo()(74°14'))`

e.)
`color(white)(150°,72'-104°,81'=151,2°-105,35°=45,85°=color()(45°,51')`

f.)
`color(white)(48°,35'-2075'=48,58°-34,58°=color()(14°))`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
2