Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudományos angol tanulás?

156
Sziasztok!

Jelenleg Biologia bsc hallgato vagyok es szeretnek kulfoldon tanulni. Szerintetek mi a legjobb modja, hogy az altalanos angol tudasomat felhozzam arra a szintre, hogy az egyetemi kurzusokat megertsem? Rendelkezem B2 nyelvvizsgaval es napi szinten beszelek angolul viszont egy komolyabb szakirodalom elolvasasa mar kihivast jelent angolul. Szerintetek, hogyan lehetne celzottan keszulni? Ismertek ilyen felkeszito konyvet, tananyagot, szoszedetet? Van barmi tippetek?

Elore is koszi a segitseget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, erasmus, kulfold, könyv, oktatás, nyelv
0
Felsőoktatás / Idegen nyelv

Válaszok

1
Az alábbi lépések segíthetnek a célzott felkészülésben:

Gyakorolja a napi beszédet: Próbálja meg beszélni angolul a mindennapi életben, amikor csak lehetősége van rá. Ezzel javíthatja a nyelvtudását és az önbizalmát is.

Olvasson szakirodalmat: Keresse meg a szakterületével kapcsolatos angol nyelvű könyveket, cikkeket és tudományos publikációkat, és próbálja őket elolvasni és megérteni.

Regisztráljon nyelvórákra: Keresse meg a helyi nyelviskolákat vagy online tanfolyamokat, ahol angol nyelvű kurzusokat kínálnak.

Gyakorolja a nyelvtudását: Találjon olyan beszélgetőpartnert, aki angolul beszél, és gyakorolja a beszélgetések során a nyelvtudását.

Használjon szótárakat: A szótárak segíthetnek megérteni a szakirodalmi szavak jelentését.

Regisztráljon online tananyagokra: Az interneten található számos ingyenes és fizetős online tananyag, amelyek segíthetnek a nyelvtudás javításában.

Ügyeljen a nyelvtanra: Az angol nyelvtan alapos ismerete segítheti a szakirodalom jobb megértésében.

Az ETS (Educational Testing Service) kínál számos szakmai nyelvvizsgát, amelyek célzottan a szakterületekre koncentrálnak, így ezeket is megteheti, hogy jobban felkészüljön.
1