Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Letudná valaki ezt vezetni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
361
Egy testre hat egy húzó erő
Vo= 36 km/h
t= 1 perc
Fs= 2000 N
m= 200 kg
Mü= 0.6
_________________________
a=?
v=?
s=?
Vk=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A gyorsulás meghatározása:
a = Fs / m = 2000 N / 200 kg = 10 m/s^2

A sebesség végleges értékének meghatározása:
v = Vo + a * t = 36 km/h * 1000 m/h / 3600 s/h + 10 m/s * 1 s = 46 m/s

A megtett út meghatározása:
s = Vo * t + 0.5 * a * t^2 = 36 km/h * 1000 m/h / 3600 s/h * 1 s + 0.5 * 10 m/s^2 * 1s^2 = 20 m

A végsebesség fékezési számának meghatározása:
Vk = v * Mü = 46 m/s * 0.6 = 27.6 m/s^2
0