Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromos mező munkája

Főoldal » Középiskola » Fizika
694
Hálózatról működtetett izzólámpán 182 mA erősségű áram halad át. Mekkora az elektromos mező munkája, ha délután 4-től este 10-ig világítunk vele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Felteszem, hogy 230 V effektív értékű feszültségre van kapcsolva az izzó.

A teljesítmény: `P=U*I=230*0.182=41.86W`

A teljesítmény az időegység alatti munkavégzést jelenti. Hat órán át működött, tehát: `W=P*t=41.86*6=251.16Wh`

----------------------------------

Megj.: szinte biztos vagyok benne, hogy a feladat készítője szerint 220V-tal kellene számolni. Ekkor ugyanis majdnem pontosan 40W jön ki teljesítményre. De mindegy, ha nem írta külön a feladat, akkor maradjon 230V, már réges-régen annyi a hálózati feszültség névleges effektív értéke.
Módosítva: 8 éve
0