Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromos mező munkája

Főoldal » Középiskola » Fizika
525
12 V feszültségű akkumulátorról 1200 ohm ellenállású izzólámpát működtetünk 40 percig. Mekkora munkát végez közben az elektromos mező?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A teljesítmény: `P=U^2/R=12^2/1200=0.12W`

A teljesítmény az időegység alatti munkavégzést jelenti, tehát: `W=P*t=0.12*40*60=288Ws=288J`
0