Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
A kerékpárosok 70 km-t tettek meg egy nap alatt. Az útnak voltak emelkedős, lejtős és vízszintes részei is. Ezek aránya a megadott sorrendben: 1 : 2 : 4.
Add meg mindhárom útszakasz hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy egység út hossza valamilyen felosztásban: `x`. A teljes út hossza így: `x+2x+4x=70 Rightarrow 7x = 70 Rightarrow x=10`

Tehát az emelkedős rész hossza 10 km, a lejtős rész hossza 20 km és a vízszintes rész hossza 40 km.
1