Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
355
Holnapra kell elkészítenem, szorgalmi feladat, de 5-öst kaphatok érte, ami nagyon jól jönne! Kérlek aki segít, a megoldás menetét is írja le, köszi előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`R_e=1/(1/R_1+1/R_2)+R_3`

`150=1/(1/R_1+1/100)+100`

`50=1/(1/R_1+1/100)`

`1/50=1/R_1+1/100` /`-1/100`

`1/R_1=1/100`

`R_1=100 Omega`

b,

`R_e=1/(1/R_1+1/R_2)+R_3` = `1/(1/50+1/50)+75` = `1/(2/50)+75` = `50/2+75` = `25+75` = 100 `Omega`
0