Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elore koszonom a segitseget.

Főoldal » Középiskola » Kémia
380
A 2-es feladatrol lenne amit, meg kellene oldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2,

Jól oldódó bázis:

`Li_2O` + `H_2O` = 2 `LiOH` (egyesülés)

2 K + 2 `H_2O` = 2 `KOH` + `H_2` (redoxireakció, gázfejlődéssel járó reakció)

Rosszul oldódó bázis:

`CuCl_2` + 2 `NaOH` = `ul(Cu(OH)_2)` + 2 `NaCl`

`NiCl_2` + 2 `KOH` = `ul(Ni(OH)_2)` + 2 `KCl`

A két utolsó csapadékképződéssel járó reakció.
0