Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon köszönöm a segítéget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Egy templomtorony árnyéka 35 m hosszú. Ugyanekkor egy 3 m magas, függőleges rúd árnyéka 2,1 m hosszú. Milyen magas a templomtorony?


Egy háromszög oldali a = 12 cm, b = 18 cm és c = 21 cm. Egy hozzá hasonló háromszögben a legrövidebb és leghosszabb oldal összege 4,4 cm. Milyen hosszú ebben a háromszögben a középső hosszúságú oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

A 2,1 m-es árnyék tartozik egy 3 m-es rúdhoz, akkor

a 35 m-es árnyék tartozik a `35/2.1*3` = `ul("50 m")` magas templomtoronyhoz.

2,

A két oldal hossza 12+21 = 33 cm ; ez arányos a 4,4 cm hosszal.

A középső oldal 18 cm, arányos a `18/33*4.4` = `ul("2,4 cm")` hosszal, ilyen hosszú a középső oldal.
1