Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Egy henger sugara 9 cm, a testmagassága 1,2 dm. Mennyi a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A = `2*r^2*pi+2*r*pi*m` = `2*r*pi*(r+m)` = `2*9*3.14*(9+12)` = 1187,5 `cm^2`

V = `r^2*pi*m` = `9^2*3.14*12` = 3054 `cm^3`.
0