Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi - területszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni ebben? A besatírozott rész területe kéne. A képen egy téglalapban van egy félkör, abban pedig egy kör.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
satírozott terület = nagy félkör terület - kicsi kör terület = 39.269875 - 19.6349375 = 19.6349375

nagy félkör terület = `((10 / 2)^2 * pi) / 2 = 39.269875`

kicsi kör terület = `(10 / 4)^2 * pi = 19.6349375`
1