Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyserü gépek házi feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
312
Egy emelöre hato F erő egyenlö 60 N
kR = 50 cm
kF = 1 m
R =???
Mekora a teher?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Szerintem,
A rúd hossza R = kR / kF = 50 cm / 1 m = 0,5 m.
A teher tömege m = F / g, ahol g = 9,8 m/s^2 a gravitációs gyorsulás.
m = 60 N / 9,8 m/s^2 = 6,12 kg.
0