Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Mekkora a 12cm sugarú körbe írt szabályos tízszög oldala?
R=12cm
a=?

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, házi, Házi feladat, Tízszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`color(red)(a=R*2sin \ (180°)/n=12*2sin \ (180°)/10approx"7,42" \ cm)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0