Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Hány megoldása van a sin x=0,4 egyenletnek , ha 720° <x < 1000°?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A `sinx=0.4` egyenletnek az 1. és 2. negyedben van a megoldása, tehát 0-90 és 90-180 között. A periódusa 360°, a 720 pedig `2*360°` (két kör) vagyis lesz egy megoldás a 720 és 810 fok között, illetve 810 és 900 között. A harmadik kör már `3*360` = 1080 foktól kezdődik, az kiesik a vizsgált intervallumon.

Tehát két megoldása van az egyenletnek.
0