Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok nekem a sorozatokban segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Egy iskola évfolyam-kirándulásán este színházlátogatást szerveznek a 176 diáknak. A
diákokat 10 tanár is elkíséri. A nézőtér első néhány sorát szeretnék elfoglalni, mely nézőtéren
az első sorban 10 szék van, és hátrafelé haladva minden sorban eggyel több ülőhely található,
mint az előző sorban. Hány sort kell lefoglalni a társaságnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S_n=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2`

`176=((2*10+(n-1)*1)*n)/2`

`352=19n+n^2`

`0=n^2+19n-352`

`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-19+-sqrt(19^2-4*1*(-352)))/(2*1)={(cancel(n_1="-30,53")) , (n_2 ="11,53"):}`

Tehát legalább `color(red)(12)` sorra szükségük van.

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0