Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérhetnék segítséget?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
321
Akinek van ideje kérem segítsen köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
101. Feladat

`15*0,45+x*0,2=0,32*(x+15)`

`6,75+0,2x=0,32x+4,8`

`-0,12x=-1,95`

`color(red)(x=16,25)` liter



102. Feladat

`(62-x)/100=(62*0,04)/10`

`62-x=24,8`

`-x=-37,2`

`color(red)(x=37,2)` kg vizet.
1