Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg!!SOSSSS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
4-es és 6-os feledat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Kizárt hogy neked bárki segítsen.
-1

4,

A halmaz tehát 100 elemű, ebben pedig a racionális számok a négyzetszámok. Ebből 10 darab van, vagyis a valószínűség:

`P=("kedvező esetek")/("összes eset")` = `10/100` = `1/10`

6,

`a^2` = `(root()(3-root()(5))-root()(3+root()(5)))*(root()(3-root()(5))-root()(3+root()(5)))` = `3-cancel(root()(5))+3+cancel(root()(5))-2*root()((3+root()(5))*(3-root()(5)))` = `6-2*root()(9-5)` = `6-2*2` = 2

Hamis.
0