Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordított arányoság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
557
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok:
`v = 90"km"/"h"`
`t = 2h`
`s = vt => s = 180km`

Innentől egyenes arányosság: `t=s/v`
a, `180/60 = 3"h"`
b, `180/45 = 4"h"`
c, `180/30 = 6"h"`
d, `180/120 = 3/2"h" =1.5"h"`
e, `180/135 = 3/4"h" ~~ 1.33"h"`
f, `180/180 = 1"h"`
1