Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud általános iskolás matekban segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
526
Jovo oran ilyenekbol irunk:

Van egy haromszog ugye harom oldala van,amit a,b,c betuvel jelolunk.
És ugye ilyenek a kerdesek
a=12,5²
b= 32,5²
c :?
Hogy kell megoldani?így?
a²+b²=c²
12,5²+32,5²=c²
156,25+1056,25=c²
1212,50=c²
c=34,820(3 tizedes jegyig kerik.)
Kövi feladat:
2.
a=72
b=?
c=104

a²+b²=c²
72²+b²=104²
5184+b²=10816

Hogyan tovább??



3.
a=??
b=56
c=125

a²+b²=c²
a²+56²=125²
a²+3136=15625
Ennel hogyan tovabb??

Valaki leirja,es elmagyarazza,holnap ebbol doga,es nem ertem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaki plzz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mindenhol a Pitagorasz tételt kell alkalmaznod: `a^2 + b^2 = c^2`

Ez alapján 2. Feladat:
`72^2+b^2=104^2`
A meglévő `a, b, c` értékeket behelyettesítetted.
`5184+b^2=10816`
Elvégezted a négyzetre emelést, majd rendezed az egyenletet.
`5632 = b^2`
Van egy egyenleted `b^2`-re.
`b =76.047`
Vetted mindkét oldal gyökét.

3. Feladat ugyan így:
`a^2+56^2 = 125^2`
`a^2 = 12489`
`a = 111.754`
Módosítva: 8 éve
1