Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gráf

Főoldal » Középiskola » Matematika
983
Egy 6 pontú egyszerű gráf csúcsainak fokszámai rendre 1, 2, 2, 3, 3, 5. Hány éle van a gráfnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, gráf
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy gráf pontjainak (csúcsainak) fokszáma az adott pontra érkező élek száma. A gráfokban a pontok fokszámának összege megegyezik az élek számának kétszerezett értékével. Így az élek száma = (1 + 2 + 2 + 3 + 3 + 5) / 2 = (13) / 2 = 6.
Ezért a gráfnak 6 éle van.
0