Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
849
az e egyenes átmegy a derékszögű koordináta-rendszer A(5;7) és B(9;3) pontjain. Határozza meg az egyesen egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az adott pontok koordinátáit behelyettesíted az egyenes egyenletébe, lesz két egyenleted két ismeretlennel:

y = mx+b

I. `7=m*5+b`

II. `3=m*9+b`

II. - I.:

`-4=4m` /:4

`m=-1`

I. `7=(-1)*5+b`

`b=7+5` = 12

Az egyenes egyenlete:

`ul("y=-x+12")`
1