Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
360
Jónapot! Elakadtam egy verseny feladatban , tudnának nekem segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Épp tegnap kérdezték.

A térfogat nem szükséges az összetételhez; a moláris tömegből számolható.

`M_(C_2H_4)` = 28 `g/(mol)`

`M_(C_3H_6)` = 42 `g/(mol)`

`M_("elegy")=M_(C_2H_4)*x_(C_2H_4)+M_(C_3H_6)*x_(C_3H_6)`

Vagy ha moltört helyett mol%-kal számolunk, akkor egyből a kérdésre kapjuk a választ.

`36.4=(28*x+42*(100-x))/100`

`x=(4200-3640)/(42-28)` = 40

Az elegy 40 mol% etént és 60 mol% propént tartalmazott.
0