Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
386
Sziasztok!9-es 10 es feladatban kérném a segítségeteket.Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
9,

Azt, hogy 1 kg víz hőmérsékletének 1 °C-kal való emeléséhez 4,2 kJ energia (hőmennyiség) szükséges.

10,

`Q=c_v*m_v*DeltaT` = `"4,2 " (kJ)/(kg*°C)*"4 kg"*(50-10) °C` = `ul("672 kJ")`.
0