Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A területeket a

`T=(a*b*singamma)/2` képlettel tudod számolni. (minden adott).

A kerületekhez szükség lesz a harmadik oldalra.

A harmadik oldalt a koszinusztétellel tudod számolni.

`c=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` ; (a, b, `gamma` ismert).

Ha megvan a harmadik oldal, akkor a

K = a + b + c képlettel lesz meg a kerület.
0