Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS.SEGITSEG

Főoldal » Általános iskola » Kémia
399
Magnézium-kloridból 20 °C-on 150 gramm telített oldatot készítünk, majd 100°C-ra melegítjük.
Hány gramm sót adjunk az oldathoz , hogy a 100°C-os oldat telítetté váljon?
(100 gramm víz 20°C-on 54,5 gramm , míg 100°C-on 73 gramm magnézium-kloridot old.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Rakd ki még 3x...
-2

20°C 150g oldat telített 54,5*150%=81.75g só 150-81.75=68,25g víz
100°C víz nem változik, vagyis
68,25g víz = az új oldat 27%-a
68,25g = 27%*x
x = 68,25g/27%
x = 252.77777777777777777777777...g (új oldat tömege)
252.77777777777777777777777...g-68,25g=184.5277777777777777...g (új oldatban lévő só tömege)
184.5277777777777777...g-81,75g=102.7777...g
M: 102.7777...gramm sót kell hozzáadni.
0