Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen

107
Egy fogalmazást kell írni, hogy miért kellenek a könyvtárak 10 mondatosnak kell lennie és 3-3 érv vele és ellene

Előre is köszönöm aki segít
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Szio, több lett mint 10 mondat, képtelen voltam rövidebben leírni, (egyebkent +5 mondatnak még lehet örülni is fog a magyartanárod) de ha gondolod, kiszedhetsz belőle egy párat. A lényeg, hogy legyen eleje meg vége, tudod, hogy normálisnak látszódjon. Szép estét!
Ui.: figyelj a helyesírásra


A könyvtárak szerepe napjainkban
A könyvtárak mindig is fontos szerepet játszottak életünkben és persze nagyban elősegítették -- és segítik most is -- az emberek művelődését. A mai világ modern technológiája mellett az emberek elfelejtik, milyen is az olvasás magával ragadó élménye, és persze a könyv illata, amiért sokak bármit megadnának.
Véleményem szerint, egy könyvtárnak több előnye van, mint hátulütője. Egy iskolai könyvtárba a tanulók legtöbbször tanulni járnak, a csendes környezet és a tudást vagy magyarázatot adó szótárak és atlaszok végett.
Szóljunk a városi könyvtárak mellett is. Először is, ha van egy könyv, ami megtetszik, nem kell rögtön megvenned vagy megrendelned az internetről. Ha egy könyvmoly minden olvasmányát saját erőfeszítésből fizetné, több százezer forint menne a "kukába", hiszen a könyvet egyszer-kétszer elolvasod, aztán ott porosodik a polcodon évekig a már megismert sztori. Erre jó a könyvtár: olvashatsz, belemerülhetsz, átélheted a történeteket anélkül, hogy egy filléredbe kerülne, csak regisztrálnod kell a városi könyvtárba. Ráadásul egyes ilyen intézmények különleges eseményeket is rendezhetnek, ahol a lelkes olvasók számot adhatnak tudásukról, és jártasságukról, amiket a könyvekből szerzett ismereteiknek köszönhetnek, vagy éppen egy híres íróval ismerkedhetnek meg és írahtatják alá kedvenc köteteiket. Másik előnye könyvtárainknak, hogy minél többet olvasol, a szókincsed és tudásszinted annál jobban bővül, és szóban is sokkal kifinomultabban, választékosabban fejezheted ki magad.
Azonban tekintsünk a dolgok mögé egy kicsit. A könyvtári kölcsönzés rossz oldala általában egyes könyvek embertelen állapota szokott lenni. Másrészről, ha egy kötetet nem viszel időben vissza, esetleg elhagyod, felszólíthatnak a könyv kifizetésére, rosszabb esetben a könyvtári "szerződés" felbontására, miszerint tagja vagy az intézménynek. Ugyanez a helyzet, ha egy kölcsönözhető könyvet véletlenül vagy szándékosan az intézményen belül vagy kívül megrongálsz.
Egy szó mint száz, könyvtárba járni előnyös dolog és jó pár embernek lehetne ajánlani a folytonos képernyőbámulás helyett kellemes kikapcsolódásként a hasznos könyvolvasást.
0