Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
Dávid a kedvenc számát elosztotta 3-mal, majd kivont a szorzatból 120-at, de eltévesztette a számolást, így 840-et kapott eredményül, másfélszer annyit, mint a helyes eredmény. Mi Dávid kedvenc száma?
A 680
B 2040
C 1020
D 560
E 1320
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`"szám" -: 3 - 120 = 840 -: 3 * 2`
`"szám" -: 3 - 120 = 560`
`"szám" -: 3 = 680`
`"szám" = 680 * 3`
`"szám" = 2040`

(Figyelmen kívül hagyva a konyhanyelvet: „a kedvenc számát `ul"elosztotta"` 3-mal, majd kivont a `color(red)ul"szorzatból"` 120-at”. Az én időmben úgy tanították, hogy az osztás eredményét hányadosnak nevezik, nem szorzatnak…)
0