Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
820
Zita és két testvére összeadták az életkorukat, és rájöttek, hogy ez majd csak 20 év múlva lesz éppen 100 év. Amikor 22 év volt az életkoruk összege, akkor Zita feleannyi idős volt, mint most. Hány éves most Zita?
A 9
B 12
C 18
D 6
E 3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
múlt --+x év-> Jelen -- +20 év--> Jövő
Zita x 2x 2x+20

2 testvér 22-x 22 44

összeg 22 100

100 = 44 + 20 + 2x
36 = 2x
x =18
Most Zita 18 éves.

Ezeknél a feladatoknál a táblázat nagyon sokat segít!
0