Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
Háromszög+2 szorozva körrel egyenlő 1000
Háromszög+2 szorozva kockával egyenlő 900
Kocka+ kör egyenlő 400
Mennyit ér a kör?
A 250
B 150
C 175
D 225
E 300
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
legyen háromszög: a kör: b kocka: c

1. a+2b = 1000
2. a+2c= 900
3. b+c= 400

1.+2. - 2 * 3.
a+2b+a+2c - 2b - 2c = 1000+900-400*2
2a+2b+2c-2b-2c =1100
2a = 1100
a = 550
Vissza a 2.-ra
a+2c = 900
550+2c = 900
2c = 350
c = 175
Válasz a kör 175-t ér.
0