Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger

Főoldal » Középiskola » Matematika
1058
Egy egyenes körhenger alapjának kerülete 25 13 cm, magasságának és az alaplap sugarának összege 22 cm. Mekkora a körhenger térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
henger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`r=K/(2pi)=(25,13)/(2pi)approxcolor(red)(4 \ cm)`

`m=22-r=22-4=color(red)(18 \ cm)`

`V=r^2*pi*m=4^2*pi*18=color(red)(904,78 \ cm^3)`

`A=2*pi*r*(r+m)=2*pi*4*(4+18)=color(red)(552,92 \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0