Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia felmero kerlek valaki gyorsan

Főoldal » Középiskola » Kémia
376
Csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Bomlásnak nevezzük azt a kémiai reakciót, amelynek során egy anyag két vagy több anyaggá alakul.

2. Pattogó hangot lehet hallani, esetleg fekete anyag lecsapódása a kémcső falán
A hanghatás valószínűleg a gázfejlődés okozza, a fekete anyag pedig a különböző oxidációs állapotú mangán vegyületek lerakódása (amúgy nem feltétlen csak az keletkezik ami a reakcióban le van írva)
És más: A gázfejlődést nem látod mert a KMnO4 szilárd és az oxigén színtelen szagtalan, de ha a tanárod azt mondja ezt te "látod" és tapasztalat akkor írd úgy.

2 KMnO4 = K2MnO4 + MnO2 + O2

3.
CaCO3 = CaO + CO2 megfelelő hőmérsékleten (amit nem írt oda)
Cu(OH)2 = CuO + CO2
4.
Mert vízben való oldáskor az adott Fém-hidroxid keletkezik ami bázikus.
5.
A katalizátor egy olyan anyag ami aegy adott reakció sebességét növeli az átmeneti komplex aktiválási energiájának csökkentésével, úgy hogy az anyag a reakció végén eredeti állapotába tér vissza, kémiailag változatlanul.
6.
108g peroxid Mperoxid =34 g/mol azaz n = 108/34 mol
2:1 arányban keletkezik O2 szóval
nO2 = 108 / 68 mol mO2 = (108/68) * 32 =50,8g
Módosítva: 3 éve
0