Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Végezzünk el a kijelölt műveleteket,az eredményekben vonjuk össze,és rendezzük csökkenő fokszám szerint a tagokat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
408
Segítenétek ebben?
(3ab-4ab²+2a²b)+(3a²b-2ab-5ab²)-(2ab²-5ab)

(4x-3x²+5)-(4-2x+2x²)-(x²-3x+1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia!
a.) feladat megoldása:
(3ab-4ab²+2a²b)+(3a²b-2ab-5ab²)-(2ab²-5ab) = 3ab - 4ab²+2a²b + 3a²b - 2ab - 5ab² - 2ab² + 5ab = 6ab - 11ab² + 5a²b = 5a²b - 11ab² + 6ab

b.) feladat megoldása:
(4x-3x²+5)-(4-2x+2x²)-(x²-3x+1) = 4x - 3x² + 5 - 4 + 2x - 2x² - x² + 3x - 1 = -6x² + 9x
0