Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan - hőtágulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
623
Az alumínium sűrűsége 0°C-on 2,7 kg / dm³ vonalas hőtágulási együtthatója 2,4 x 10 -⁵ °C -¹
Mekkora lesz a sűrűség, ha forrásban levő vízben van?

Sajnos csak a választ tudom: 2,68 kg /dm³
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hőtágulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A térfogata megnő, a tömege nem változik.

Legyen 1 `dm^3` térfogatú az alumínium, melynek a tömege 2,7 kg. Melegítsük fel 100 °C-ra.

Ekkor:

`DeltaV=beta*V*DeltaT` = `3*alpha*V*DeltaT` = `3*2.4*10^(-5)*1*(100-0)` = 0,0072 `dm^3`

Az új térfogat:

`V_2=V+DeltaV` = `1+0.0072` = 1,0072 `dm^3`

Az új sűrűség:

`rho_2=m/V_2` = `2.7/1.0072` = 2,68 `(kg)/(dm^3)`.
Módosítva: 3 éve
1