Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémiai
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_(10)H_8 (sz)` + 12 `O_2 (g)` `to` 10 `CO_2 (g)` + 4 `H_2O (g)`

`M_(C_(10)H_8)` = 128 `g/(mol)`

25 g naftalin elégetésekor 973 kJ hő szabadul fel.

128 g (1 mol) naftalin elégetésekor `128/25*973` = 4981,76 kJ hő szabadul fel.

`Delta_r H=10*Delta_k H(CO_2 (g))+4*Delta_k H(H_2O (g))-Delta_k H (C_(10)H_8 (sz))`

`-4981.76=10*(-394)+4*(-242)-Delta_k H (C_(10)H_8 (sz))`

`Delta_k H (C_(10)H_8)` = `-4981.76-(10*(-394)+4*(-242))` = `ul("-73,76 " (kJ)/(mol))`.
0