Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Tizes tizenkettes
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`bb"10. Feladat:"`
`210 000` főből kivonod az `180 000` főt. Megkapod hogy `x` év alatt `30 000` fővel nőtt a lakosok száma.
`180 000` főnek az `5%` a `9000` fő.
`30000/9000 = 10/3 ~~ 3,33`

`"Körülbelül három és egyharmad év múlva várható az adott lakosság elérése."`


`bb"12. Feladat:"`
`i = 20 cm`
`r = 10 cm`
`alpha = ?`
-------------
`i = (2rpi)/360 xx alpha`
`20 = (2 xx 10 xx pi)/360 xx alpha`
`20 = pi/18 xx alpha`
`360 = pi xx alpha`
`alpha = 360/pi`
`alpha ~~ 114.59°`
0