Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Nagyon nagyon nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3, c,

`(2-5x)/8-2=(10x+3)/9`

közös nevező

`(9(2-5x))/72-144/72=(8(10x+3))/72` /`*72`

`9(2-5x)-144=8(10x+3)`

zárójelbontás

`18-45x-144=80x+24`

összevonás

-45x-126=80x+24 /-24

-45x-150=80x /+45x

`-150=125x` /:125

`x=150/125` = `-6/5`

Ellenőrzés:

`(2-5*(-6/5))/8-2=(10*(-6/5)+3)/9`

`(2+6)/8-2=(-12+3)/9`

`8/8-2=-9/9`

1-2 = -1

-1 = -1

Megoldás: `x=-6/5`
0