Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Nyolcas kilences
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`bb"8. Feladat:"`
Kör egyenlete:
`(x-u)^2+(y-v)^2=r`
Ahol a kör középpontjának koordinátája `(u;v)`, a kör sugara az `r`.

A kör középpont a két pont által meghatározott szakasz felezőpontja, a kör sugara a felezőpont és valamely pont távolsága.

`F((-2+4)/2 ; (2+0)/2) = (1;1)`
`d(AF) = sqrt((-2+4)^2+(2+0)^2) = sqrt(4 + 4) = sqrt(8)`
`(x-1)^2+(y-1)^2=8`

`bb"9. Feladat:"`
`200 db` összesen
Adatok alapján:

`70` piros ; `70` kék ; `40` zöld ; `20` sárga

`("HASZNOS")/("ÖSSZES")=70/200 = 0.35`

`"35% az esélyed rá."`
Módosítva: 8 éve
1