Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
453
Egy eredetileg nyugvó 400 kg tömegű csónakból 2 m/ s sebességgel vízbe ugrik egy 50 kg tömegű ember. Mekkora és milyen irányú lesz ezután a csónak sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`(m_1+m_2)*v=m_1*v_1+m_2*v_2`

v = 0

`m_1` = 400 kg

`m_2` = 50 kg

`v_1` = ?

`v_2` = 2 `m/s`

`(400+50)*0=400*v_1+50*2`

`v_1=-(50*2)/400` = -0,25 `m/s` (tehát ellentétes irányú lesz a kiugró emberrel).
0